Behandelingen

Wij behandelen diverse kleine huisdieren, zoals honden, katten en knaagdieren

Alles even op een rijtje:

  • Chippen van katten en honden zonder stamboom
  • Nagels knippen
  • Oren verzorgen
  • Wegknippen van hinderlijke haargroei bij b.v. ogen en geslachtsdelen
  • Anaalklieren verzorgen
  • Teken verwijderen
  • Advies vlooien behandeling
  • Katten Oppas Service aan huis

Nagels knippen:

Is nagels knippen noodzakelijk?

Ja, absoluut! Als de nagels te lang worden, is er een constante druk op de tenen en pootjes van de het dier. Dit kan een afwijkende stand van de pootjes tot gevolg hebben. Te lange nagels zijn pijnlijk om op te lopen en zorgen ervoor dat het dier verkrampt of mank gaat lopen. Een ontsteking aan de tenen is ook niet uitgesloten. Door de nagels regelmatig te knippen voorkomt u dat ze afbreken, ingroeien en/of afscheuren. Dit is zeer pijnlijk voor uw zo geliefde huisdier.

Het is dus van belang dat u goed in de gaten houdt dat de nagels niet te lang worden.

te lange nagels hond

Te lange nagels bij een hond.

Te lange nagels bij een hond.

De nagels geknipt.

De nagels geknipt.

Te lange nagel bij een hond.

De nagel geknipt.

De oren verzorgen (honden)

Is het verzorgen van de oren nodig?

Ja zeker! De oren moeten ook verzorgd worden, het betreft in dit geval honden met een groeiende vacht. In de oren groeien namelijk ook haren. Het haar moet er regelmatig uitgeplukt worden om eventuele jeuk en oorontsteking te voorkomen. Als er teveel oorsmeer aanwezig is, kunnen de oren worden schoongemaakt.
Wegknippen van hinderlijke haargroei (honden , cavia’s & katten)

Oor schoonmaken bij een hond.

Is wegknippen van hinderlijke haar groei nodig?

Ja, heel belangrijk! Hinderlijke haargroei, zoals bijvoorbeeld bij de ogen, wordt weggeknipt, zodat de hond weer goed kan zien. De ogen kunnen dan makkelijker dagelijks schoongemaakt worden en niet onbelangrijk: smetplekken kunnen op deze manier voorkomen worden. Bij de geslachtsorganen worden de lange haren weggeknipt om gedruppel en vieze luchtjes te voorkomen. Niet alle honden hoeven naar de trimsalon, gewoon omdat ze geen groeiende vacht hebben, maar wel groeiende nagels. Er zijn honden die maar 1 keer of 2 keer per jaar getrimd worden. Deze honden hebben vaak veel haar in de oren en die haren moeten meer dan 2 keer per jaar verwijderd worden. Het is dus van groot belang dat u voortijdig uw dier laat verzorgen.

De anaalklieren verzorgen (honden)

Is het verzorgen van anaalklieren altijd nodig?

De anaalklieren mogen worden uitgeknepen als de hond er enorm veel last van heeft, zoals pijn, jeuk en irritatie. Dit kan men zien aan het zogenoemde sleetje rijden en/of het vele likken aan en rondom het rectum, of boven op de rug dicht bij de aanzet van de staart. Hierdoor ontstaan lelijke roestbruine kapotte en natte plekken. Heeft de hond geen last, dan moet men deze behandeling niet uitvoeren!

Tot ziens bij Pet Care Services!

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner