Ongedierte

U hoeft zich niet te schamen als uw hond of kat ongedierte heeft opgelopen. Het is nu eenmaal zo, het dier kan er niets aandoen. Maar u wel! Pak het ongedierte zo snel mogelijk aan!

Teken

Teken zijn bloedzuigers. Ze zijn niet alleen vervelend, maar ze kunnen ook ernstige ziektes overbrengen. Zoals de ziekte van LYME. De hond kan levens bedreigende koorts en hersenontsteking krijgen en in zeldzame gevallen zelfs een verlamming veroorzaken. Een teek is goed te zien met het blote oog. Wanneer je een teek ziet moet deze zo snel mogelijk verwijderd worden met een tekenpen. Het is niet aan te raden om de teek eerst te verdoven met (medische) alcohol, omdat dan de kans groot is dat de teek speeksel in de huid spuit. Het is dat speeksel dat de ziekte van LYME kan overdragen. Laat dus de teek professioneel verwijderen.

teek  1 - 600

teek 2 - 600

teek 3 - 600

 

Vlooien

Vlooien zijn zeer kleine zwart/rode kleine beestjes, die enorme problemen kunnen veroorzaken. De schade die ze aan de vacht aan kunnen brengen zijn vaak desastreus. De vlooien wonen op het dier, maar de eitjes, larven en cocons leven in de omgeving van het dier en wonen dus in uw huis. Wanneer uw huisdier vlooien heeft dat kan men dat goed zien aan de vlooienpoepjes. Dit zijn zwarte korreltjes die tussen de haren liggen. Dit is de ontlasting van de vlo en is opgedroogd bloed. Veel mensen denken dat dit de eitjes zijn. Een gecombineerde aanpak geeft een zeer goed resultaat.
Laat u adviseren over hoe u de vlooien het beste kunt bestrijden.

 

vlooien 1 - 600vlooien 2 - 600